Project Description

360 Point of View: Η επιτυχής ολοκλήρωση της Εικονικής Περιήγησης για την Art Athina 2022, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, ήταν μια απόδειξη της αφοσίωσης και της δημιουργικότητάς μας. Αποτυπώσαμε την ουσία της έκθεσης τέχνης, παρέχοντας μια συναρπαστική διαδικτυακή εμπειρία για τους λάτρεις της τέχνης σε όλο τον κόσμο. Η επιτυχία του έργου ενίσχυσε την τεχνογνωσία μας στην παροχή καθηλωτικών ψηφιακών λύσεων για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Εισαγωγή στην Art Athina 2022

Η Art Athina είναι μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αθήνα. Από την ίδρυσή της το 1993, η Art Athina έχει καθιερωθεί στον χώρο για την παρουσίαση της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς τέχνης. Κάθε χρόνο, η Art Athina συγκεντρώνει μια δυναμική επιλογή από γκαλερί, καλλιτέχνες, επιμελητές, συλλέκτες και λάτρεις της τέχνης από όλο τον κόσμο.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της Art Athina είναι η ποικιλία των χώρων τέχνης και των γκαλερί που συμμετέχουν. Στην κατηγορία Main παρουσιάζονται κορυφαίοι χώροι τέχνης από την Ελλάδα, παρέχοντας στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής της χώρας. Επιπλέον, η κατηγορία Highlights περιλαμβάνει αξιόλογες γκαλερί από το εξωτερικό, δίνοντας διεθνή προβολή στον προγραμματισμό της Art Athina.

Πέρα από τις παρουσιάσεις της γκαλερί, η Art Athina προσκαλεί επίσης ειδικές επιμελημένες ενότητες και έργα. Η Art Athina προσφέρει ευκαιρίες να ανακαλύψετε νέα ταλέντα και να εκτιμήσετε καθιερωμένα ονόματα μέσα από νέες προοπτικές.

Art Athina 2022
ART ATHINA 2022 Dollhouse

Η κύρια κατηγορία

Η κύρια κατηγορία της Art Athina 2022 παρουσίασε 81 χώρους τέχνης από όλη την Ελλάδα. Αυτή η ενότητα αντιπροσωπεύει τον πυρήνα της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής της Ελλάδας, με πολλές από τις κορυφαίες γκαλερί και χώρους έργων τέχνης της χώρας. Από αναδυόμενους χώρους καλλιτεχνών μέχρι καθιερωμένους θεσμούς, η κατηγορία Main παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της σύγχρονης ελληνικής τέχνης σήμερα.

Μερικές από τις αξιόλογες ελληνικές γκαλερί που συμμετείχαν φέτος ήταν οι Kalfayan Galleries, Ekfrasi – Γιάννα Γραμματοπούλου, The Breeder, AD Gallery, a.antonopoulou.art και Zina Athanassiadou Gallery. Αυτοί οι χώροι πρόβαλαν ατομικές παρουσιάσεις σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών όπως ο Γιάννης Βαρελάς, ο Κώστας Τσόκλης και η Χρύσα, μαζί με ανερχόμενα ταλέντα και ανερχόμενα αστέρια.

Εκτός από τις γκαλερί από την Αθήνα, στο κεντρικό τμήμα της Art Athina παρουσιάστηκαν επίσης χώροι από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η Θεσσαλονίκη εκπροσωπήθηκε από γκαλερί όπως η Cube Art Editions και η Lo and Behold. Από την Κρήτη, η Thkio Ppalies είχε ένα εντυπωσιακό περίπτερο, ενώ η Sariza Gallery έφερε έργα από τη Νάξο στην έκθεση. Αυτό το γεωγραφικό εύρος καταδεικνύει το εύρος της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής της Ελλάδας.

Κατηγορία Highlights και συμμετοχή γκαλερί από διάφορες χώρες

Συμπληρώνοντας την κύρια ενότητα της Art Athina, η κατηγορία Highlights παρουσιάζει διεθνείς γκαλερί από όλο τον κόσμο. Αυτό παρέχει ευκαιρίες για πολιτιστικές ανταλλαγές και διάλογο μεταξύ των Ελλήνων καλλιτεχνών και της παγκόσμιας σκηνής.

Η έκδοση 2022 της Art Athina περιελάμβανε σημαντικούς συμμετέχοντες από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Στις αξιόλογες διεθνείς γκαλερί που παρουσίασαν φέτος περιλαμβάνονται οι Dürst Britt & Mayhew από τη Χάγη, η Galerie Isabella Bortolozzi από το Βερολίνο και η Blain|Southern από το Λονδίνο.

Αυτές οι γκαλερί έφεραν έργα καταξιωμένων διεθνών καλλιτεχνών στην Art Athina. Η Dürst Britt & Mayhew παρουσίασε πίνακες της Ολλανδοαμερικανίδας καλλιτέχνιδας Jacqueline de Jong, γνωστής για τη σχέση της με το επαναστατικό καλλιτεχνικό κίνημα CoBrA της δεκαετίας του 1960. Η Galerie Isabella Bortolozzi παρουσίασε έργα της Αμερικανίδας γλύπτριας Carol Bove και του Ιταλού καλλιτέχνη Roberto Cuoghi. Και το Blain|Southern παρουσίασε έργα του Βρετανού νικητή του βραβείου Turner Keith Tyson.

Η ενότητα Highlights επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν κορυφαία σύγχρονη τέχνη από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του δυναμικού προγραμματισμού της Art Athina. Αυτή η διεθνής εμβέλεια είναι το κλειδί για την εδραίωση της φήμης της Art Athina ως μιας παγκόσμιας έκθεσης.

Εν κατακλείδι

Η Art Athina 2022 προσέφερε στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα ευρύ φάσμα προοπτικών της σύγχρονης τέχνης μέσα από τον ποικίλο προγραμματισμό της. Η ενότητα Main παρείχε μια λεπτομερή ματιά στη ζωντανή γκαλερί σκηνή της Ελλάδας. Συμπληρωματικά, η κατηγορία Highlights έφερε στην Αθήνα αναγνωρισμένες διεθνείς γκαλερί.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ενότητα Feature που επιμελήθηκε η Kate Caruso. Η επιλογή των χώρων αιχμής που επέλεξε εισήγαγε το κοινό της Art Athina σε νέα ταλέντα και τάσεις της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής. Η κατηγορία των περιπτέρων ήταν επίσης μια συναρπαστική προσθήκη, επιτρέποντας στους επισκέπτες να γνωρίσουν την αρχιτεκτονική και τις εγκαταστάσεις σχεδιασμού.